En tidig vårdag i mars månad var vi ett glatt gäng som fyllde bilen med springer spaniels och en cocker spaniel (Lotta) och styrde kosan mot England och Birmingham. Jag hade väl aldrig vågat drömma om att jag skulle ställa ut hund på Crufts och dessutom en egenuppfödd sådan, men nu blev det så helt otroligt! Lotta var anmäld i championklass tillsammans med ett drygt 20-tal andra cockertikar. Det var superroligt att visa upp henne och springa runt på de omtalade gröna mattorna. Vi placerade oss dessvärre inte bland de fyra men vad gör väl det, när vi faktisk har varit där!!! 

Det rådde en helt annan stämning runt ringen än vad man är van vid i Sverige. De äldre damerna som var där för typ tionde gången och ställde ut, var så vänliga och hjälpsamma mot Lotta och mig och fick oss att slappna av som om detta var vilken utställning som helst. I ringen var det inte heller någon som bakifrån höll på och trampa av en skorna, utan alla höll sitt avstånd och gick eller sprang i lugn takt så att hunden kunde visa upp sig på sitt bästa sätt. Här har vi i Sverige mycket att lära, för i utställningsringen verkar det i bland till att vara, snabbast som vinner, eller? 

Den här hemsidan använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om du fortsätter på sidan så antar vi att du accepterar det. Ingen personlig information sparas.