Om mig

Jag som har kenneln heter Ingela Hansson och bor tillsammans med min man Roger på en gård i Flyingebygden i Skåne. Här hemma finns det gott om plats för både hundar och hästar som är min stora passion i livet och dessutom ligger Revingehed endast några kilometer bort med sina fantastiska promenadstråk.

Hund har alltid haft en stor plats i mitt hjärta och där jag redan som barn glatt tog mig an släkt och vänners hundar för passning och omsorg. Min första egna hund inköptes så fort jag flyttat hemifrån. Det var en doberman från Vannängens Kennel, en fantastisk hund på alla sätt och som älskade att arbeta och som jag även ställde ut en hel del. Det blev 10 aktiva och lärorika år med honom.

Under den här tiden passade jag också på att utbilda mig till ringsekreterare, vilket var ett jätteroligt arbete. Familjen utökades med våra två barn Martin och Pernilla och 1998 kom också en ny hundras in i familjen, cocker spanieln.

Mitt Kennelnamn Turtle Dove’s införskaffades år 2002 och samma år fick jag också min första kull cockervalpar. Jag hade fått möjligheten att ta över en jättefin tik ifrån kennel Grimsholmen och henne parade jag med Travis Touch Mark. Det resulterade i en kull på 7 valpar, 2 hanar och 5 tikar och där jag givetvis behöll en tikvalp. Detta kom att bli starten på min uppfödning och jag har sedan dess fött upp en kull om året där kvalitet har fått gå före kvantitet. Jag har fört fram och fött upp ett flertal utställningschampion men även viltspårschampion och min målsättning med aveln är sunda, friska och rastypiska hundar.

Jag blev tidigt, år 2001 invald i Cocker SydVästs styrelse. Först som suppleant, därefter ledamot, vice ordförande och slutligen som ordförande år 2007 och där jag sedan kom att sitta kvar som ordförande i 15 år tills avdelningen lades vilande inför 2022. Det blev många år men fantastiskt roliga som vi hade i klubben med alla aktiviteter som vi arrangerade.

Jag har också genomgått SKKs uppfödarutbildning; anatomi, genetik, utfodring, parning och valpning, valpens beteende samt juridik.

Till vardags arbetar jag hemifrån som försäkringsombud för Agria och jag har därför gott om tid till mina hundar. Givetvis är de alla försäkrade i Agria och likaså valparna som föds upp här.

Den här hemsidan använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om du fortsätter på sidan så antar vi att du accepterar det. Ingen personlig information sparas.