Welcome to Turtle Dove´s Kennel!

Jag som har kenneln heter Ingela Hansson och bor med min familj i Flyinge där vi har byggt en liten skånegård, med plats för både hundar och hästar.

Vidsträckta Revingehed som är militärens övningsfält ligger endast några kilometer bort och är ett eldorado att träna på, vare sig det gäller hundar eller hästar.

Min första hund köpte jag 1984, en dobermann som hette Vannängens Safir. Honom tränade och tävlade jag flitigt med bl.a. lydnad, spår och en hel del utställningar. Därefter kom cockerspanieln in i vårt liv och sedan många år tillbaka är min stora passion engelsk cockerspaniel. Jag tränar mina hundar i viltspår och jakt men det är på utställning som jag i första hand meriterar dem. Jag har fött upp flera champions både inom utställning och viltspår, och målsättningen med min hunduppfödning är att föda upp rastypiska cockerspaniels.

På gården finns även några fullblodshästar där Snäckan och Juno är av egen uppfödning. Detta är en längtan som fullbordades för drygt två år sedan.

Jag har genomgått följande Uppfödarutbildningar inom Svenska Kennelklubben

* Anatomi 
* Genetik 
* Utfodring
* Parning och valpning 
* Valpens beteende 
* Juridik

Jag är också utbildad ringsekreterare sedan många år tillbaka, men numera är det endast på vår egen utställning arrangerad av Cocker SydVäst som jag tränar på mina färdigheter.

I Cocker SydVästs styrelse har jag varit ledamot i flera år och de senaste 10 åren som ordförande.

Till vardags arbetar jag som ombud på Agria Djurförsäkringar, vilket ger mig en fantastisk möjlighet att arbeta hemifrån och jag har på så sätt gott om tid för mina hundar. Givetvis är de alla försäkrade i Agria och likaså valparna som föds upp här!

Är du intresserad av en cocker spaniel eller att försäkra din hund eller annat smådjur så ring 0736 188 222 även kvällar eller helger.

huset

Den här hemsidan använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om du fortsätter på sidan så antar vi att du accepterar det. Ingen personlig information sparas.